This is the mail archive of the cygwin-xfree mailing list for the Cygwin XFree86 project.


Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Problems using startxwin.bat


I've been a subscriber to this list for some time, but I believe this is my first
post.  I'm a college professor who uses Cygwin in a small PC lab.  I can start
an X server just fine (I'm an Administrator under Windows on these machines)
but my students cannot.  I've already read the FAQ.  Here are the specifics:

i) When my students attempt to run startxwin.bat, they get a dialog box telling
them they have a fatal error and to look at Xwin.log (I have attached an Xwin.log
from a machine where a student attempted to use startxwin.bat).  I do not get
this error when I run startxwin.bat; the X server comes up just fine.

ii)  Here is the result of running ls  -al  /tmp   /tmp/.X11-unix:

/tmp:
total 8
drwxrwxrwt+  3 blandry   Users           0 Feb  6 09:07 .
drwxrwxrwx+ 15 blandry   Users           0 Jan 28 16:50 ..
drwxrwxrwt+  2 lgriffith Domain Users    0 Feb  5 13:59 .X11-unix
-rwxr-xr-x   1 lgriffith Users        4533 Jan 28 17:33 XWin.log

/tmp/.X11-unix:
total 0
drwxrwxrwt+ 2 lgriffith Domain Users 0 Feb  5 13:59 .
drwxrwxrwt+ 3 blandry   Users        0 Feb  6 09:07 ..

(lgriffith is my account and it is an Administrator under Windows.  blandry is the 
account of our lab tech and it is not an administrator account.)

iii) The XWin.log file doesn't tell me what the error is.  Maybe you'll have better luck
reading it.

         I know that starting the X server is one of the most frequently asked questions
on this list, but I don't recall ever seeing this variant of it before.  Thanks for any
help you can give!

                                                                            Larry Griffith

Here is the XWin.log file:

_XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
(II) XF86Config is not supported
(II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more information
winAdjustVideoModeShadowGDI - Using Windows display depth of 32 bits per pixel
winAllocateFBShadowGDI - Creating DIB with width: 1024 height: 768 depth: 32
winInitVisualsShadowGDI - Masks 00ff0000 0000ff00 000000ff BPRGB 8 d 24 bpp 32
null screen fn ReparentWindow
null screen fn RestackWindow
InitQueue - Calling pthread_mutex_init
InitQueue - pthread_mutex_init returned
InitQueue - Calling pthread_cond_init
InitQueue - pthread_cond_init returned
winInitMultiWindowWM - Hello
winInitMultiWindowWM - Calling pthread_mutex_lock ()
winMultiWindowXMsgProc - Hello
winMultiWindowXMsgProc - Calling pthread_mutex_lock ()
MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack of shared memory support in the kernel
(--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
(--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409) 
(--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
(--) 3 mouse buttons found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing from list!
winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_lock () returned.
winProcEstablishConnection - Hello
winInitClipboard ()
winProcEstablishConnection - winInitClipboard returned.
winClipboardProc - Hello
DetectUnicodeSupport - Windows NT/2000/XP
winClipboardProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_lock () returned.
winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_unlock () returned.
winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_unlock () returned.
winInitMultiWindowWM - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winMultiWindowXMsgProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winClipboardProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.
winInitMultiWindowWM - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.
winMultiWindowXMsgProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.
winClipboardProc - winClipboardFlushWindowsMessageQueue trapped WM_QUIT message, exiting main loop.
winClipboardProc - XDestroyWindow succeeded.

winMultiWindowXMsgProcIOErrorHandler!

winInitMultiWindowXMsgProc - Caught IO Error.  Exiting.
FreeFontPath: FPE "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/" refcount is 2, should be 1; fixing.
(II) XF86Config is not supported
(II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more information
winAllocateFBShadowGDI - Creating DIB with width: 1024 height: 768 depth: 32
winInitVisualsShadowGDI - Masks 00ff0000 0000ff00 000000ff BPRGB 8 d 24 bpp 32
null screen fn ReparentWindow
null screen fn RestackWindow
InitQueue - Calling pthread_mutex_init
InitQueue - pthread_mutex_init returned
InitQueue - Calling pthread_cond_init
InitQueue - pthread_cond_init returned
winInitMultiWindowWM - Hello
winMultiWindowXMsgProc - Hello
winInitMultiWindowWM - Calling pthread_mutex_lock ()
MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
winMultiWindowXMsgProc - Calling pthread_mutex_lock ()
XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack of shared memory support in the kernel
(--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
(--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409) 
(--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
(EE) Couldn't load XKB keymap, falling back to pre-XKB keymap
(--) 3 mouse buttons found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing from list!
winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_lock () returned.
winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_unlock () returned.
winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_lock () returned.
winInitMultiWindowWM - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_unlock () returned.
winMultiWindowXMsgProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winProcEstablishConnection - Hello
winInitClipboard ()
winClipboardProc - Hello
winProcEstablishConnection - winInitClipboard returned.
DetectUnicodeSupport - Windows NT/2000/XP
winClipboardProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winMultiWindowXMsgProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.
winInitMultiWindowWM - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.
winClipboardProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.
winDeinitMultiWindowWM - Noting shutdown in progress
winClipboardProc - winClipboardFlushWindowsMessageQueue trapped WM_QUIT message, exiting main loop.
winClipboardProc - XDestroyWindow succeeded.

winClipboardIOErrorHandler!


--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/


Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]