This is the mail archive of the mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: setup hangs during postinstall

On Wed, 15 Oct 2003, Christopher Faylor wrote:

> On Wed, Oct 15, 2003 at 07:24:53PM +0100, Steve Fairbairn wrote:
> >As Brian has noted, Executing the binary with '< /dev/null' stops the
> >hanging, but also executing it without capturing the output to a variable
> >also stops the hanging.
> I would guess that something like
> foo=`bar`
> is what is causing the problem because this uses a pipe for
> communication.  In a shell that is run from setup.exe, it is possible
> that stdin is not opened at all and stdout is the pipe in question.
> Maybe this is somehow confusing the SHF* function.
Yes.  I thought this had always been clear.

Since this only happens in bash, and not in sh, I doubt that is the
problem.  Are we looking at some kind of weird bash bug here?  We have
almost eliminated most of Cygwin since MINGW SHLWAPI executables exhibit
the problem.

> So, the question is does something like this also hang?
> #!/bin/bash
> exec 0<&- 1>&-
> cygpath -S | cat
> when invoked from the command line?  Or possibly via "Run"?
Not from within a setup postinstall script, so the others are probably not

Brian Ford
Senior Realtime Software Engineer
VITAL - Visual Simulation Systems
FlightSafety International
Phone: 314-551-8460
Fax:   314-551-8444

Unsubscribe info:
Problem reports:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]