This is the mail archive of the cygwin mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: [ANNOUNCEMENT] Updated: zsh-4.2.0-1

On Tue, 30 Mar 2004, David Rayner wrote:

> Peter,

Greetings David,

> There is a posting in Gmane which explains that it's a packaging error
> >Sounds like a packaging bug.

Well, I am the Cygwin maintainer for zsh, and there are two issues:

The original issue was with the executable /usr/bin/zsh being a link to
the real exe (eg: zsh-4.2.0).  However, this is not a packaging error,
IMHO.  /usr/bin/zsh is a *hardlink*, not a *symlink*, and Setup currently
just duplicates the contents of the linked file, rather than creating the
link, which is quite acceptable and doesn't cause any problems.  What
zzapper experienced, I think, is a result of either improper
de/installation or that he'd setup a symlink locally and setup didn't
remove it before plopping down the new image.  Either way, I don't
considder it a packaging error.

The second issue is with the postinstall script, below.  There *are*
errors, but minor ones, at that.  I've already corrected it and will be
uploading a new version RSN.

> And right you are:
> $ cat /etc/postinstall/
> #!/bin/sh
> V=4.1.1
> ^^^^^^^
> Should be 4.2.0
> prefix=/usr
> infodir=${prefix}/share/info
> [snip]
> # Install default zprofile if needed
> if [ ! -f /etc/zprofile ]; then
>   echo "Installing default /etc/zprofile"
>   install -c -m 755 /usr/doc/zsh-$V/StartupFiles/zprofile
>                     ^^^^^^^^^^^^^^
> Should be /usr/share/doc
>  [snip]

Peter A. Castro <> or <>
	"Cats are just autistic Dogs" -- Dr. Tony Attwood

Unsubscribe info:
Problem reports:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]