This is the mail archive of the cygwin mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Cygwin 1.5.9: X won't start

I'm running Cygwin 1.5.9 and am trying to start X, but not having much luck.
Here's what the console shows:
XWin was started with the following command line:


winValidateArgs - g_iNumScreens: 1 iMaxConsecutiveScreen: 1
(II) XF86Config is not supported
(II) See for more information
winDetectSupportedEngines - Windows NT/2000/XP
winDetectSupportedEngines - DirectDraw installed
winDetectSupportedEngines - DirectDraw4 installed
winDetectSupportedEngines - Returning, supported engines 00000007
winSetEngine - Using Shadow DirectDraw NonLocking
winAdjustVideoModeShadowDDNL - Using Windows display depth of 32 bits per
winFinishScreenInitFB - Masks: 00ff0000 0000ff00 000000ff
MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack of
ed memory support in the kernel
(--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
(--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409)
(EE) Keyboardlayout "US" (00000409) is unknown
Rules = "xorg" Model = "pc101" Layout = "us" Variant = "(null)" Options =
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing
from li
winPointerWarpCursor - Discarding first warp: 837 492

All I see is the grey herringbone background with the X cursor.  Can someone
give me some pointers
on how to get X running?


Unsubscribe info:
Problem reports:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]