This is the mail archive of the cygwin mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: e2fsprogs

Hallo Reini,

Am Montag, 30. August 2004 um 08:13 schriebst du:

> Gerrit P. Haase schrieb:
>>>$ export tooldir=/usr/i686-pc-mingw32
>>>$ ls -ld ${tooldir}/../lib/w32api
>>>drwxrwxr-x+   2 Administ SYSTEM          0 Jul 30 17:25
>>>To the OP: your problem may potentially be that you're missing the
>>>/usr/lib mount.  However, since you didn't follow the Cygwin problem
>>>reporting guidelines at <>, and didn't
>>>attach the output of "cygcheck -svr" to your report, the above is just a

> my /usr/lib mount works okay,
> my latest -mno-cygwin linking after upgrading gcc fail also,
>    (I do that automatically with a cronjob and didn't have a look,
>     since only the xvidcore/dshow build failed)
> but I think it's just missing the libuuid. at least for me.

> I have the -luuid together with the other w32api libs,
>    -lwinmm -lole32 -loleaut32 -lcomctl32
> just for the libuuid symbols get "I more undefined references to 
> `_GUID_NULL'" _IID_IUnknown, _IID_IPropertyPagem, _IID_IPersist, ...

> And what do I find?
> there's a new /usr/lib/libuuid.a which takes precedence over 
> /usr/lib/w32api/libuuid.a
> therefore my uuid symbols don't get found.

> $ cygcheck -f /usr/lib/libuuid.a
> e2fsprogs-1.35-1

> aha, the culprit!
> please de-install all e2fsprogs, then it will work.

> efsprog maintainer: please move this to your subdir 
> /usr/lib/efsprog/libuuid.a

Thats it, thank you for the analysis, I just thought all the time
after the thread, why are all libraries found, but uuid isn't?
I remember now that I also have e2fsprogs installed and libwin32
failis for me with exactly the same error.



Unsubscribe info:
Problem reports:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]