This is the mail archive of the cygwin mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: Help : can not get cron work

On Wed, 4 Jan 2006, lin q wrote:

> Hi,
>  I just installed a brand new cygwin on my WinXP machine, but I can not
> get cron work for me. Here is how I did it:
>  1) "cygrunsrv -I cron -p /usr/sbin/cron -a -D"
>  2) "crontab -e" to edit the crontab file, here is the dump out,
>          $ crontab -l
>            # DO NOT EDIT THIS FILE - edit the master and reinstall.
>            # (/tmp/crontab.2836 installed on Wed Jan  4 10:14:53 2006)
>            # (Cron version -- $Id: crontab.c,v 1.8 2004/12/21 16:14:41 corinna Exp $)
>            16 10 * * * linq  rsync -azv emperor:/dev/tools/* /cygdrive/c/bin/tools
>  3) "cygrunsrv -S cron"
>  If I go to "start" -->"Administritive tools" -->"service", I can see
> that cron is started.
>  I tried that command in crontab, "rsync -azv emperor:/dev/tools/*
> /cygdrive/c/bin/tools", it works fine if i run it on shell manually.
>  Any suggestion is highly appreciated.

What makes you think cron doesn't work?  Did you try adding the "Hello
World" of crontabs, i.e.,

* * * * * linq /bin/date >> /tmp/date.out 2>&1

?  Did it work for you?

As for your current problem...  Does the cron log show anything?  What
about the Windows Event Log?  Try fully qualifying the path rsync, quoting
the '*', and redirecting both stdout and stderr to some file (you may also
need to redirect stdin from /dev/null).
      |\      _,,,---,,_ |
ZZZzz /,`.-'`'    -.  ;-;;,_		Igor Peshansky, Ph.D. (name changed!)
     |,4-  ) )-,_. ,\ (  `'-'		old name: Igor Pechtchanski
    '---''(_/--'  `-'\_) fL	a.k.a JaguaR-R-R-r-r-r-.-.-.  Meow!

"Las! je suis sot... -Mais non, tu ne l'es pas, puisque tu t'en rends compte."
"But no -- you are no fool; you call yourself a fool, there's proof enough in
that!" -- Rostand, "Cyrano de Bergerac"

Unsubscribe info:
Problem reports:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]