This is the mail archive of the cygwin mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: services not starting with 20060104 snapshot

On Wed, 4 Jan 2006, Christopher Faylor wrote:

> On Wed, Jan 04, 2006 at 11:22:13PM -0500, Igor Peshansky wrote:
> >On Wed, 4 Jan 2006, Christopher Faylor wrote:
> >>On Wed, Jan 04, 2006 at 08:45:15PM -0500, Igor Peshansky wrote:
> >>>On Wed, 4 Jan 2006, Christopher Faylor wrote:
> >>>
> >>>>On Wed, Jan 04, 2006 at 06:38:26PM -0500, Igor Peshansky wrote:
> >>>>>Frankly, I'm not sure what the right fix would be in this case, or even
> >>>>>how to debug this...  Any ideas on how I can simulate service startup
> >>>>>on the command line (to allow popping up gdb) would be greatly
> >>>>>appreciated.
> >>>>
> >>>>Does the change I just checked into CVS cause any difference in
> >>>>behavior?  If not, could you also try changing the CreateWindowStation
> >>>>argument &sec_all_nih to NULL?
> >>>
> >>>Nope, sorry to say, neither helped.  In both cases I got the same error
> >>>1053 when starting the service.  The Windows error log messages are
> >>>identical as well.
> >>
> >>How about the latest CVS?  This will probably revert to the "ssh
> >>localhost date" failing scenario, I assume.
> >
> >Sigh.  Exactly.  The service starts, though...
> >
> >I wonder if the service startup problem has to do with the fact that
> >spawn_guts() calls GetProcessWindowStation() and isn't getting the one
> >you create in fhandler_console::need_invisible()...  Hmm, no, you call
> >SetProcessWindowStation() there too...  I can't think of a way for me
> >to check whether it succeeds, though.
> Can you try inverting the (now) two CreateWindowStation calls in
> need_invisible so that the "CygwinInvisible" case is called first and
> the NULL case is called second?

Nope, didn't work.  The service doesn't start in this case.

> And, if that doesn't work, then try commenting out the
> CloseWindowStation.

I wasn't sure whether you meant commenting it out after the swap or
before, so I tried both.  It didn't affect the behavior in either case
(service not started with the swap; no output from ssh without the swap).

> Also, what version of XP are you running?  Pro?  Is it up-to-date with
> all service packs and updates?

I'm running XP Pro SP1, with most updates applied (except KB835409 and
KB910437, which are pending).

> (email debugging sure is fun)

      |\      _,,,---,,_ |
ZZZzz /,`.-'`'    -.  ;-;;,_		Igor Peshansky, Ph.D. (name changed!)
     |,4-  ) )-,_. ,\ (  `'-'		old name: Igor Pechtchanski
    '---''(_/--'  `-'\_) fL	a.k.a JaguaR-R-R-r-r-r-.-.-.  Meow!

"Las! je suis sot... -Mais non, tu ne l'es pas, puisque tu t'en rends compte."
"But no -- you are no fool; you call yourself a fool, there's proof enough in
that!" -- Rostand, "Cyrano de Bergerac"

Unsubscribe info:
Problem reports:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]