This is the mail archive of the cygwin mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: services not starting with 20060104 snapshot

On Thu, Jan 05, 2006 at 12:42:56AM -0500, Igor Peshansky wrote:
>On Wed, 4 Jan 2006, Christopher Faylor wrote:
>> On Wed, Jan 04, 2006 at 11:22:13PM -0500, Igor Peshansky wrote:
>> >On Wed, 4 Jan 2006, Christopher Faylor wrote:
>> >>On Wed, Jan 04, 2006 at 08:45:15PM -0500, Igor Peshansky wrote:
>> >>>On Wed, 4 Jan 2006, Christopher Faylor wrote:
>> >>>
>> >>>>On Wed, Jan 04, 2006 at 06:38:26PM -0500, Igor Peshansky wrote:
>> >>>>>Frankly, I'm not sure what the right fix would be in this case, or even
>> >>>>>how to debug this...  Any ideas on how I can simulate service startup
>> >>>>>on the command line (to allow popping up gdb) would be greatly
>> >>>>>appreciated.
>> >>>>
>> >>>>Does the change I just checked into CVS cause any difference in
>> >>>>behavior?  If not, could you also try changing the CreateWindowStation
>> >>>>argument &sec_all_nih to NULL?
>> >>>
>> >>>Nope, sorry to say, neither helped.  In both cases I got the same error
>> >>>1053 when starting the service.  The Windows error log messages are
>> >>>identical as well.
>> >>
>> >>How about the latest CVS?  This will probably revert to the "ssh
>> >>localhost date" failing scenario, I assume.
>> >
>> >Sigh.  Exactly.  The service starts, though...
>> >
>> >I wonder if the service startup problem has to do with the fact that
>> >spawn_guts() calls GetProcessWindowStation() and isn't getting the one
>> >you create in fhandler_console::need_invisible()...  Hmm, no, you call
>> >SetProcessWindowStation() there too...  I can't think of a way for me
>> >to check whether it succeeds, though.
>> Can you try inverting the (now) two CreateWindowStation calls in
>> need_invisible so that the "CygwinInvisible" case is called first and
>> the NULL case is called second?
>Nope, didn't work.  The service doesn't start in this case.
>> And, if that doesn't work, then try commenting out the
>> CloseWindowStation.
>I wasn't sure whether you meant commenting it out after the swap or
>before, so I tried both.  It didn't affect the behavior in either case
>(service not started with the swap; no output from ssh without the swap).

Any and all combinations are welcome at this point.  There seem to be an
infinite number of straws.

Next straw would be to put a call to init_console_handler(TRUE); just before
the call to CloseWindowStation:

      if (horig && h && h != horig && SetProcessWindowStation (horig))
	  set_console_handler_true (TRUE);
	  CloseWindowStation (h);

>> Also, what version of XP are you running?  Pro?  Is it up-to-date with
>> all service packs and updates?
>I'm running XP Pro SP1, with most updates applied (except KB835409 and
>KB910437, which are pending).

Maybe that is a clue, as Yitzchak suggested.  I'd missed that in the cygcheck
output.  I'm running SP2 and I believe Corinna is also.


Unsubscribe info:
Problem reports:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]