This is the mail archive of the cygwin mailing list for the Cygwin project.

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

Re: Can't use key authentication on x64 Server 2003 R2

On Wed, Dec 30, 2009 at 4:56 AM, Gordon Messmer <> wrote:
> Since upgrading to Cygwin 1.7, I'm no longer able to use key authentication
> on one of several Windows systems. ?All of the working systems are 32 bit
> installs, the one which isn't working is 64 bit.
> When the client connects, I get this error:
> ? # ssh -i id_rsa
> ? Last login: Tue Dec 29 13:17:34 2009 from
> ? ? ? ? ?1 [main] -bash 6832 C:\cygwin\bin\bash.exe: *** fatal error -
> ? couldn't dynamically determine load address for 'WSAGetLastError'
> ? (handle 0xFFFFFFFF), Win32 error 126
> ? Connection to closed.

If I understand this correctly, it is the ssh client which quits
abruptly. Error 126 is "The notorious error 126 (ERROR_MOD_NOT_FOUND)
when loading DLL/DSO's in Win32" (first hit when googling "Win32 error
126"). However, WSAGetLastError is in ws2_32.dll, which is part of
Windows. But, being a 32-bit dll in a 64-bit Windows, maybe it's in
another directory which is not on the path. Check the folder of

Were you connecting from exch64 to exch64 ?

Hope this helps,
Life is complex, with real and imaginary parts

Problem reports:
Unsubscribe info:

Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]