1.5.21-1 - Crash on anything using cygwin1.dll

OQ overlordq@gmail.com
Thu Sep 28 04:39:00 GMT 2006


Larry Hall (Cygwin) wrote:
> overlordq@gmail.com wrote:
>> 1.5.21-1 - Crash on anything using cygwin1.dll
>>
>>
>> Havent used Cygwin in a while, and then today I was trying to rm' a dir
>> when I get this handy message:
>>
>> ===
>> 5 [main] rm 5852 dll_crt0_1: internal error: couldn't determine location
>> of thread function on stack.  Expect signal problems.
>> ===
>>
>> Never saw that one before, so I try to open up the cygwin shell (which
>> is bash).  Upon (attempting) to launch the shell with cygwin.bat, I get
>> a crash.
>>
>> ===
>> AppName: bash.exe     AppVer: 0.0.0.0     ModName: cygwin1.dll
>> ModVer: 1005.21.0.0     Offset: 0000365f
>> ===
>>
>> So I start reading the page on reporting bugs, and I see about cygcheck,
>> so I decide to run that.  I notice it says: "If you can't run cygcheck
>> for some reason (and why shouldn't you be able to? cygcheck is just a
>> standard windows program which does not use the cygwin dll)"
>>
>> Well, I guess I'm not so lucky, it runs for a bit, then I get this
>> handy-dandy crasher:
>>
>> ===
>> AppName: cygcheck.exe     AppVer: 0.0.0.0     ModName: cygwin1.dll
>> ModVer: 1005.21.0.0     Offset: 0000365f
>> ===
> 
> 
> 'cygcheck' doesn't use 'cygwin1.dll' so I'm not sure that you have the
> right info here.
> 
> 
>> -and-
>>
>> ===
>> AppName: id.exe     AppVer: 0.0.0.0     ModName: cygwin1.dll
>> ModVer: 1005.21.0.0     Offset: 0000365f
>> ===
> 
> 
> 'id' on the other hand does.
> 
> 
>> Hurm, detecting a reoccuring pattern here.
> 
> 
> Me too.
> 
> 
>>
>> So I completely uninstalled cygwin and tried reinstalling it.  It was
>> fine till it got to the post-install scripts which gave me yet another:
>>
>> ===
>> AppName: bash.exe     AppVer: 0.0.0.0     ModName: cygwin1.dll
>> ModVer: 1005.21.0.0     Offset: 0000365f
>> ===
> 
> 
> Sounds to me a little like you have another copy of 'cygwin1.dll' on your
> system that something is running.  Try searching for 'cygwin1.dll's
> 

according to process explorer no other cygwin1.dll is loaded and also
that bash.exe is using C:\cygwin\bin\cygwin1.dll

But for the sake of it, I've removed all other cygwin1.dlls and the
problem persists.


--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/



More information about the Cygwin mailing list