[1.7] passwd: useless if used with a logged on domain user

Corinna Vinschen corinna-cygwin@cygwin.com
Sun Mar 22 17:35:00 GMT 2009


On Mar 21 11:10, Corinna Vinschen wrote:
> On Mar 20 18:43, Julio Emanuel wrote:
> > Hi,
> > 
> > I've been tracing some problems related to the installation scripts of
> > ssh (more info on another mail later), and the root cause for one of
> > the problems is the passwd misbehaving.
> > The test case is very simple. Log on with a domain user on a cygwin
> > shell. My particular case, it's an local Administrator, but not Domain
> > Admin (as 99% of users in a corporate network out there, I suppose).
> > 
> > ~ $ id
> > uid=18606(security) gid=10513(Domain Users)
> > groups=0(root),544(Administrators),545(Users),10513(Domain Users)
> > 
> > Now, just try to do pretty much anything with passwd:
> > 
> > ~ $ passwd -v
> > passwd (cygwin) 1.5
> > Password Utility
> > Copyright 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 Red Hat, Inc.
> > Compiled on Mar 11 2009
> > 
> > ~ $ passwd
> > passwd: unknown user security
> > 
> > ~ $ passwd SYSTEM
> > passwd: unknown user security
> > 
> > ~ $ passwd Administrator
> > passwd: unknown user security
> > 
> > Am I missing something here?
> > How can I make it work with local users, when I'm logged on with a Domain user?
> 
> That doesn't look too well, but I can't reproduce the effect.

I could today.  The bug is fixed in CVS.


Thanks,
Corinna

-- 
Corinna Vinschen                  Please, send mails regarding Cygwin to
Cygwin Project Co-Leader          cygwin AT cygwin DOT com
Red Hat

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/



More information about the Cygwin mailing list