Octave 3.6.4 cannot plot in X server

Yuxiang Wang yw5aj@virginia.edu
Fri Aug 16 14:08:00 GMT 2013


Sorry that I do not know how to reply to a specific follow-up email
since I subscribed to the digest version of this mailing list.

And to Corinna: dash - usr/bin/rebaseall worked! Thank you so much for
your help. Looking forward to the next update!

To Larry: Thanks a lot for the help!

-Shawn




---------- Forwarded message ----------
From: Corinna Vinschen <corinna-cygwin at cygwin dot com>
To: cygwin at cygwin dot com
Cc:
Date: Fri, 16 Aug 2013 13:14:16 +0200
Subject: Re: Octave 3.6.4 cannot plot in X server
On Aug 15 23:37, Larry Hall (Cygwin) wrote:
> On 8/15/2013 8:38 PM, Yuxiang Wang wrote:
> >Dear all,
> >
> >I have installed Octave with Cygwin 64-bit, under Win 7. Besides
> >octave-3.6.4-1, I also installed xinit and xlaunch according to the
> >doc, and gnuplot just in case.
> >
> >However, when I start X terminal, open octave (that all went
> >successfully) and enter plot(1:5), I got the following message:
> >
> >octave:1> plot(1:5)
> >       0 [main] octave-3.6.4 2708 child_info_fork::abort:
> >C:\cygwin64\bin\cygoctave-1.dll: Loaded to different address:
> >parent(0xF00000) != ch
> >error: popen2: process creation failed -- Resource temporarily unavailable
> >error: called from:
> >error:   /usr/share/octave/3.6.4/m/plot/private/__gnuplot_open_stream__.m
> >at line 30, column 44
> >error:   /usr/share/octave/3.6.4/m/plot/__gnuplot_drawnow__.m at line
> >72, column 19
> >
> >Would anyone please help me with this?
>
> In 64-bit land, the available address space for Cygwin DLLs is much
> increased.  This should theoretically eliminate the "casual" overlap
> of address spaces for loaded DLLs, which was a common fork failure vector
> in 32-bit land.

Not exactly eliminated, but drastically reduced.  The problem is, the
hash algorithm used by ld to compute a default DLL load address is not
exactly bullet proof, not even with such a big address space we have
now available for DLLs.  It still requires to run rebase to be
on the safe side.

However, I just found a problem in the 64 distro which results in not
running autorebase as part of an update.  This should be fixed soon.

For the time being, stop all Cygwin processes, start a naked dash and
run /usr/bin/rebaseall.


Corinna

--
Corinna Vinschen                  Please, send mails regarding Cygwin to
Cygwin Maintainer                 cygwin AT cygwin DOT com
Red Hat

On Thu, Aug 15, 2013 at 8:37 PM, Yuxiang Wang <yw5aj@virginia.edu> wrote:
> Dear all,
>
> I have installed Octave with Cygwin 64-bit, under Win 7. Besides
> octave-3.6.4-1, I also installed xinit and xlaunch according to the doc, and
> gnuplot just in case.
>
> However, when I start Xterminal, open octave (that all went successfully)
> and enter plot(1:5), I got the following message:
>
> octave:1> plot(1:5)
>       0 [main] octave-3.6.4 2708 child_info_fork::abort:
> C:\cygwin64\bin\cygoctave-1.dll: Loaded to different address:
> parent(0xF00000) != ch
> error: popen2: process creation failed -- Resource temporarily unavailable
> error: called from:
> error:   /usr/share/octave/3.6.4/m/plot/private/__gnuplot_open_stream__.m at
> line 30, column 44
> error:   /usr/share/octave/3.6.4/m/plot/__gnuplot_drawnow__.m at line 72,
> column 19
>
> Would anyone please help me with this?
>
> Thanks so much!
>
> -Shawn
>
>

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple



More information about the Cygwin mailing list